HELP! lost frames, tried everything to fix

IF YOU DO NOT FILL THIS OUT, YOUR TOPIC WILL BE UNLISTED AND CLOSED

To receive support, please fill out the following template, and remove this top text.


Environment questions

GTA V version: latest
Up to date: yes
Legit or Pirate copy: legit
Purchased where - Steam/Rockstar Launcher/Epic: steam
Windows version: windows 10 21h2
Did you try to delete content_index.xml and try again?
System specifications: i7-7700k 32gb 2400mhz ram 1080ti 256gb ssd and 1tb ssd
CitizenFX crash zip file (‘Save information’ on a crash): not crashing
logs/CitizenFX_log files:
.dmp files/report IDs:

If you can’t start the game at all

GTA V folder screenshot:
GTA V/update/x64/dlcpacks screenshot:
Filepath to FiveM folder:
FiveM client folder screenshot:
Which antivirus/firewall software are you using?
Did you try to disable/uninstall your Anti-virus?

Important parts

What is the issue you’re having?
3-4 months back i was getting 90-110fps while streaming and 120-140fps while not (city had alot of resources and yes i managed those frames) out of nowhere randomly one day my fps was cut by 1/2 of what i used to get, now im seeing 40-60 while streaming and 70-80 while not… (adjusting my ingame settings does nothing for my fps for some reason) cpu is always at 60-80% load and gpu 10-30% load

What are you trying to do?
get my fps back where it used to be

What have you tried already to fix the issue?
ive reinstalled five m and gta v, cleared caches, tried optimizing settings both in game and desktop settings of game and desktop itself, tried graphic packs that claim to help with fps…last i tried gave me an extra 10 and got me to where im at now from even lower…
Error screenshot (if any):

What did you do to get this issue?
i didnt change any hardware, settings or anything closed five m one night woke up nesxt day opened five m and noticed the fps drop immediately
What server did you get this issue on? Be specific and name some, ‘all of them’ by itself isn’t useful!
ssrp is where the issue originated and currently still persists with any city i fly into, havent been in a city yet that had more resources than ssrp


Additional comments

Hello, this is a friendly reminder because this is your first time creating a topic (or it has been a while since your last topic) in this category.

Please note that most of the support is provided by the Cfx.re community on a voluntary basis. We ask you to be patient; there is no guarantee we have a solution to your problem(s). To avoid unnecessary/duplicate topics, please browse the forums before creating a topic.

To improve your chances of your issue(s) being solved, please provide as much information as possible about the issue(s) you are having. Also —whenever possible— please use the template given to you when creating a topic.

Thanks for keeping these forums tidy!
:mascot:

Hello, try and reinstall your graphics drivers for a starters.

Try also turning your

  • Clearing your cache
  • Turning your in-game settings down
  • Updating your Windows Version

If none of these solutions work, i would suggest reinstalling the OS of your device.