Abnormal Texture Loss - PLEASE HELP!

IF YOU DO NOT FILL THIS OUT, YOUR TOPIC WILL BE UNLISTED AND CLOSED

To receive support, please fill out the following template, and remove this top text.

GTA V version? - 1.0.1868.1
Up to date? - Yes
Legit or Pirate copy? - Legit
Steam/CD/Social Club? - Social Club
Windows version? - 10
Did you try to delete caches.xml and try again? - Yes
Error screenshot (if any) - N/A
System specifications - i5-7400 CPU , 16GB RAM, NVIDIA GTX 1060
What did you do to get this issue? - Unsure
What server did you get this issue on? - MidwestRP (became more often afterwards)
CitizenFX crash zip file - N/A
CitizenFX.log file N/A
.dmp files/report IDs N/A


For awhile now I have been semi-constant texture loss which would include falling through the map. I’ve been using my exact same computer since December of 2017, running all of my settings on High-Very High in FiveM without ANY issue. I recently upgraded to 16GB of RAM which improved the performance of my computer (obviously.) However, for the last couple of weeks I’ve been getting non-stop texture loss. I was given the suggestion of lowering my visuals to normal - which did work for awhile, but now it’s returning to lots of texture loss issues. I’ve factory reset my computer (multiple times) which required me to reinstall (multiple times) both GTA V and FiveM. If anyone knows what is going on with this issue PLEASE let me know. Lots of other people are having this issue as well. I’ve gone on other servers and having texture loss on there too all of a sudden!

Hello, this is a friendly reminder because this is your first time creating a topic (or it has been a while since your last topic) in this category.

Please note that most of the support is provided by the Cfx.re community on a voluntary basis. We ask you to be patient; there is no guarantee we have a solution to your problem(s). To avoid unnecessary/duplicate topics, please browse the forums before creating a topic.

To improve your chances of your issue(s) being solved, please provide as much information as possible about the issue(s) you are having. Also —whenever possible— please use the template given to you when creating a topic.

Thanks for keeping these forums tidy!
:mascot:

1 Like

Change the fivem process priority to HIGH and that should make it, I play on a 3200g 8GB ram 2400mhz, SSD, and a GTX1660 Super. 60+ constant fps.

Maybe we can check the resources and see if something is taking too many resources go on F8 (console in game) and type resmon 1 and post all that here (screenshots)

I don’t think that worked. Is there anyway to private message you?