FPS drop issue

Hi,

Im having FPS drop for past 2week i don’t know what happened,

usually im getting 60+ FPS but now a days suddenly FPS drop to 10 and rise , i can’t drive , Please help me i will give you my system spec.

System spec

Processor : Ryzen 5 2600

RAM : 16gb 3000MHZ

GPU : Asus strik 1060Ti 6GB

Environment questions

GTA V version:
Up to date: yes
Legit or Pirate copy:
Purchased where - Steam/Rockstar Launcher/Epic: Epic games
Windows version: windows 10 x64
Did you try to delete caches.xml (not cache/!) and try again?
System specifications:
Processor : Ryzen 5 2600

RAM : 16gb 3000MHZ

GPU : Asus strik 1060Ti 6GB
CitizenFX crash zip file (‘Save information’ on a crash):
logs/CitizenFX_log files:
.dmp files/report IDs:

If you can’t start the game at all

GTA V folder screenshot:
GTA V/update/x64/dlcpacks screenshot:
Filepath to FiveM folder:
FiveM client folder screenshot:
Which antivirus/firewall software are you using?
Did you try to disable/uninstall your Anti-virus?

Important parts

What is the issue you’re having?
FPS drop issue
What are you trying to do?

What have you tried already to fix the issue?

Error screenshot (if any):

What did you do to get this issue?

What server did you get this issue on?


Additional comments

Hello, this is a friendly reminder because this is your first time creating a topic (or it has been a while since your last topic) in this category.

Please note that most of the support is provided by the Cfx.re community on a voluntary basis. We ask you to be patient; there is no guarantee we have a solution to your problem(s). To avoid unnecessary/duplicate topics, please browse the forums before creating a topic.

To improve your chances of your issue(s) being solved, please provide as much information as possible about the issue(s) you are having. Also —whenever possible— please use the template given to you when creating a topic.

Thanks for keeping these forums tidy!
:mascot:

Does it happen on all servers?

This is probably a server issue. Try other servers

Is fivem installed on an SSD or hard disk? I had same issue long time ago with my old pc, i had to install it on a ssd

I have 2 Hdd , Fivem and Os installed in one HDD , GTA Installed in Another HDD disk

Other server also bro sometime Frame drop , while going faster Frame drops , i keep texture quality to normal and other setting is in HIGH

do you also have that issue in gta online?

Don’t use ‘Normal’ texture quality if you’re experiencing memory pressure/paging, use at least ‘High’.