FiveM Voice Chat issues

Voice Chat issues

Environment questions

GTA V version: Latest
Up to date: Yes
Legit or Pirate copy: Legit
Purchased where - Steam/Rockstar Launcher/Epic: Rockstar Launcher
Windows version: 10.0.19043 Build 19043
Did you try to delete content_index.xml and try again? Yes
System specifications:
ASRock Motherboard
Intel i7-8700K CPU @3.70GHz 6 Cores
48GB of RAM
GTX 1080 Graphics Card

CitizenFX crash zip file (‘Save information’ on a crash): N/A. Game does not crash during this.
logs/CitizenFX_log files:
CitizenFX_log_2021-07-21T160405.log (2.5 MB)

.dmp files/report IDs:

If you can’t start the game at all

GTA V folder screenshot: N/A
GTA V/update/x64/dlcpacks screenshot: N/A
Filepath to FiveM folder: N/A
FiveM client folder screenshot: N/A
Which antivirus/firewall software are you using? McAfee
Did you try to disable/uninstall your Anti-virus? No I have not.

Important parts

What is the issue you’re having? FiveM Voice Chat.

What are you trying to do? Trying to get my voice chat to function properly.

What have you tried already to fix the issue?
Reinstalling FiveM
Nothing else since whenever I search up fixes they pertain to fixes for the server host, not a player.

Error screenshot (if any): N/A

What did you do to get this issue? Error happens whenever I first join a server.

What server did you get this issue on? Be specific and name some, ‘all of them’ by itself isn’t useful!
San Andreas County Role Play | Server 1 (This server is the only server I play on.)
Punisher City RP [Arab] (Joined this server today to see if the issue happens on other servers. It does.


Additional comments

So, the issue is whenever I join a server my Voice Chat doesn’t work properly. The majority of people can’t hear me, and I can hear maybe 1 out of 20 people. A keynote is when I do talk, it states on screen that I am talking. What I used to do is go into Voice Chat settings and turn voice chat off and back on. But, starting a few weeks ago, whenever I would do that my game would lag all the way down to 1fps for 30 seconds. After the lag lifts, my voice chat would be completely broken. I can’t hear others and no one can hear me. And the prompt that states I’m speaking will no longer appear. The only way to revert back to how it was is to close out of FiveM completely and rejoin the server. If anyone can help, that would be much appreciated. Thank you!

Hello, this is a friendly reminder because this is your first time creating a topic (or it has been a while since your last topic) in this category.

Please note that most of the support is provided by the Cfx.re community on a voluntary basis. We ask you to be patient; there is no guarantee we have a solution to your problem(s). To avoid unnecessary/duplicate topics, please browse the forums before creating a topic.

To improve your chances of your issue(s) being solved, please provide as much information as possible about the issue(s) you are having. Also —whenever possible— please use the template given to you when creating a topic.

Thanks for keeping these forums tidy!
:mascot: